Imprimeix

Sofre

Sofre
ETIMOLOGIA: Del llatí sulphur , d'aquí que el símbol de sofre és S.
 
SISTEMA CRISTAL·LÍ: Ròmbic.
 
PRINCIPI DE FORMACIÓ: Primaria/ Secundària.
 
CLASE MINERAL: No mineral, element nadiu.
 
FORMULA QUÍMICA ELEMENTS MINERALS: S.
 
DURESA: 1,5 a 2,5 en l' escala de Mohs.
 
JACIMENTS: EUA (Louisiana) primer productor mundial, Itàlia, Argentina, Bolívia.
 
MINERALOGIA: Es presenta en vidres amb formes piramidals o bipiramidals amb truncaments de vèrtexs; també en masses irregulars, reniformes, estalactítiques, com incrustacions i terrós, s'origina en terrenys amb activitat volcànica, com a producte de sublimació; per reducció de sulfats, especialment guix; com a dipòsit de aigües bacteriològiques ; filonià, associat a sulfurs i format per l'oxidació d'aquests; i en roques sedimentàries terciàries argiloses.
 
 
MITOLOGIA I CURIOSITATS: Segons Corominas al segle XVII es deia pateix "sufre", després se li va afegir la a per un fals anàlisi de l'expressió "pedra pateix (piedra sufre)", en l'antiguitat els egipcis el feien servir per purificar els temples, Homer recomanava al segle IX a. C cremar sofre com a precaució contra la pestilència, en el llibre del antic testament Gènesi capítol 19 versicle 24 compte com Déu va fer ploure sofre sobre Sodoma i Gomorra, A l'edat mitjana es vincle l'olor del sofre amb Satanàs i l'infern.
 
 
PROPIETATS: Es diu que ajuda en els estats de mal humor i els malsons, destapa allò que no està clar i aspectes de la consciència que un reprimeix. Presumptament té un efecte protector contra la màgia negra.
 
 
CHAKRES: plexe solar.
 
USOS:com abonament i insecticida; per a la fabricació d'àcid sulfúric i de cautxú. També s'usa en producció de sabó, tèxtils, paper, pell, tints i en refinat de petroli, A la orfebreria l'ús del sofre està bastant estès, especialment per a l'oxidació de la plata per a la creació de la pàtina (de color negre).